Bekijk onze andere events

U kunt ons bereiken op

071-750 3184

De leukste routes in Leiden en omgeving

Stap op, geef 'electra' (ipv gas ;-)) en ontdek de omgeving op deze bizon'dere manier

E-Chopper Routes Leiden en omgeving

Eén van de voordelen van onze E-Choppers is, dat op allemaal een handige smartphonehouder zit. Hierin kun je eenvoudig elk type smartphone bevestigen. Samen met Leidsche locals en insiders hebben we alvast de mooiste routes uitgestippeld. Je download deze gemakkelijk naar je mobiele telefoon die je vervolgens zo in de telefoonhouder steekt op je E-Chopper!

 

1. E-Chopper route ‘rondje Kaag’

Wat denk je bijvoorbeeld van een prachtige landelijke route rondom de Kaag met mooie vergezichten.

Vanaf de Meelfabriek in Leiden start deze landelijke route. Via de Zijl rijden jullie Leiden uit, richting Oud Ade en Rijpwetering. Hier en daar tref je een authentieke molen aan tussen de weilanden, how nice! Op diverse plekken langs de Kagerplassen en authentieke dorpjes heb je de tijd om even te genieten van het mooie uitzicht. We hebben de route zo vorm gegeven, dat je ook langs een aantal gezellige terrasjes komt om even een drankje te doen. Via de BuitenKaag en Warmond rijden jullie rustig aan Leiden weer binnen.

Heb je nog tijd over? Pak dan nog even de Singel rondom het centrum van Leiden mee!

 

2. E-Chopper route Leiden

Leiden is een mooie, authentieke stad. Niet te groot, niet te klein. Voor de locals heeft het zelfs bijna nog een ‘dorps’ karakter. Rondom het centrum van Leiden kun je heerlijk touren langs de Singel. Op verschillende locaties kun je vanaf de Singel het historische centrum in rijden. Breng eens een bezoek aan ‘De Burcht’ midden in het centrum. Of kijk eens bij het pleintje waaraan Rembrandt is opgegroeid. Of laat je verrassen door de gezelligheid van het ‘Pieterskwartier’ met haar leuke kleine winkeltjes. Uiteraard mag bij een  bezoek aan Leiden een gezellig terrasje niet ontbreken. Tip: in de haven van Leiden heb je het superleuke terras (aan het water) van ‘Lot en de Walvis’!

 

3. E-Chopper route ‘Veenmeermin’

Wil je liever iets landelijker rijden dan door de stad, volg dan het spoor van de ‘Veenmeermin’…. Dit is een belevingsroute langs bloeiende ‘volksverhalen’ over tulpen, boeren en tuinders. Een mooie route door de polder waarbij je o.a. Rijpwetering, Oud Ade, Oude Wetering, Leiderdorp, Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen aandoet. Onze E-Chopper voert je langs een mooie gethematiseerde route met fotopanelen die gezamenlijk het verhaal over ‘de Veenmeermin’ vertellen.

 

4. E-Chopper Beach route

Leiden ligt er gunstig ten opzichte van onze mooie Nederlandse kustlijn. Vanaf het startpunt de Meelfabriek sta je binnen 15 km. op de Boulevard van Katwijk of Noordwijk. Heerlijk touren door het duingebied, want je mag met onze E-choppers rijden op alle fietspaden. En laat er nou net een mooi fietspad liggen tussen Katwijk en Noordwijk, dwars door het duingebied. En als je dan aan de zee staat, geniet even van het mooie uitzicht!